Επιτραπέζια παιχνίδια γρίφοι για παιδιά 8-11 ετών

Τα επιτραπέζια παιχνίδια γρίφοι μπορούν να δοκιμάσουν το μυαλό των παιδιών και να τους μάθουν πώς να σκέφτονται πιο έξυπνα. Ένα παιδί που περνά τον ελεύθερο χρόνο του με ένα τέτοιο παιχνίδι μόνο κερδισμένο μπορεί να είναι. Τα παιδιά με αυτά τα επιτραπέζια παιχνίδια έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την κριτική τους σκέψη, την αντίληψη, τον εναλλακτικό τρόπο σκέψης ακόμη… Ας δούμε μερικά από αυτά τα επιτραπέζια παιχνίδια γρίφους, που απευθύνονται σε παιδιά 8-11 ετών!

-Γρίφος Einstein
Όπως αναφέρει το εν λόγω επιτραπέζιο «Εμπνευσμένα από του χαρακτήρες του τύπου που αποτυπώνει την ισοδυναμία ενέργειας-μάζας (E=mc2) οι μεταλλικοί γρίφοι πρέπει να διαχωριστούν και να επανενωθούν ξανά στην αρχική τους μορφή. Ακόμα και αν δε κατανοείτε την διάσημη θεωρία που διατυπώθηκε το 1905, οι μεταλλικοί γρίφοι θα σας διασκεδάσουν με τον τρόπο τους και θα αποτελέσουν πρόκληση για το μυαλό σας!»

-Γρίφος The Emperor’s LockGrand
Με τους νέους ξύλινους γρίφους της Professor Puzzle, τους αγαπημένους των αρχαίων αυτοκρατόρων της Ανατολής, το παιδί έχει τη δυνατότητα να εξασκήσει την αυτοπειθαρχία του. Ο πρώτος αυτοκράτορας της Κίνας Qin Shi Huang για να διατηρήσει ανέπαφο τον τάφο του αλλά και τα μυστικά του είχε φτιάξει ένα αδιαπέραστο και θανάσιμο σύστημα ασφαλείας με την χρήση τόξων, τάφρων με δηλητήριο αλλά και περίτεχνα λουκέτα που θα παγίδευαν όποιον πήγαινε να διαταράξει την ηρεμία του. Το ξύλινο λουκέτο που πρέπει να λύσει ο παίκτης δεν είναι θανάσιμο αλλά θα κρατήσει απασχολημένο το παιδί καθώς η αποσυναρμολόγησή του είναι απλή αλλά η επανασύνδεσή του αποτελεί πρόκληση.

-Γρίφος Hasgtag Cast
Τα επίπεδα κομμάτια παρεμβάλλονται το ένα μέσα στο άλλο διατηρώντας την ισορροπία του σχήματος αυτού του γρίφου! Ο παίκτης πρέπει να προσέξει ώστε να μην καταρρεύσουν τα κομμάτια σε μια στιγμή… απίστευτο εάν αναλογιστείτε τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να διαχωριστούν! Σχεδιασμένο από τον Ιάπωνα Yoshiyuki Kotani και τον Ρώσο Kirill Grebnev!

-Robot Rampage
Επιτραπέζιο παιχνίδι που παίζεται με 2 παίκτες. Ο παίκτης πρέπει να οδηγήσει το σμήνος από τα ρομπότ μέσα από τη σχισμή στο ηλιακό σύστημα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Νικητής είναι αυτός που στείλει τα περισσοτερα ρομπότ πρώτος στην άλλη πλευρά! Το σετ περιλαμβάνει ξύλινο ταμπλό παιχνιδιού, 1 ελαστικά μπάντα, 12 ξύλινα ρομπότ (6 μπλε, 6 κόκκινα).

-Οι άθλοι του Ηρακλοί
Δεν είναι μόνο μυθολογία, είναι και επιτραπέζιο παιχνίδι γρίφος και μάλιστα πολύ διασκεδαστικό για τα παιδιά. Περιγράφεται ως δυνατή νοητική πρόκληση. Κάθε άθλος αντιπροσωπεύεται από έναν γρίφο, ο οποίος αποτελείται από 36 τετραγωνικά πλακίδια, τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν σε σωστή σειρά, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο διαστάσεων 6 επί 6. Για να φτάσει ο παίκτης στη σωστή λύση, θα μπεί στη νοητική δοκιμασία της παρατήρησης και κατανόησης των μοτίβων που διαμορφώνουν τον κάθε γρίφο, που μπορεί να εμπεριέχει λογική, μαθηματικά, γεωμετρία, κρυπτογραφία και άλλα στοιχεία.
Κάθε γρίφος προσφέρει τρεις βοήθειες για να βοηθήσει τον παίκτη να ανακαλύψει την μοναδική του λύση. Κάθε Άθλος συνοδεύεται από την ιστορία του, που είναι μια ελαφρά εξιδανικευμένη εξιστόρηση του αρχαίου μύθου. Ακόμη, ο γρίφος που αντιπροσωπεύει κάθε Άθλο σχηματίζει ένα μυστικό μήνυμα όταν είναι σωστά επιλυμένος, πιστοποιώντας έτσι την ορθότητα της λύσης. Το μήνυμα αυτό έχει συσχέτιση με το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας του Άθλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *