Επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια

Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μιας οικογένειας αφού ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των μελών της. Τι πιο όμορφο από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για τα χαλαρά απογεύματα του Σαββατοκύριακου ή των διακοπών. Ας δούμε μερικές προτάσεις με τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

-Θάρρος ή αλήθεια
Είναι ένα κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι που απαιτεί 2 ως 6 παίκτες και είναι κατάλληλο για παίκτες άνω των 10 ετών. Οι παίκτες πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε αλήθεια και θάρρος. Τι προτιμούν; Να απαντήσουν μιαν αδιάκριτη και δύσκολη ερώτηση ή να αποδεχθούν μια πρόκληση άνευ προηγουμένου;

-Speak out: kids vs parents
Είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για πολλά γέλια, που φέρνει αντιμέτωπους γονείς και παιδιά. Είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 8 ετών και απαιτεί 4 με 10 παίκτες. Οι παίκτες πρέπει να προσπαθήσουν να πουν φράσεις φορώντας ένα επιστόμιο που δε θα τους επιτρέπει να κλείσουν το στόμα τους. Οι γονείς επιλέγουν κάρτες από τη κατηγορία κάρτες γονέων με φράσεις που θα πρέπει να πουν. Τα παιδιά διαλέγουν κάρτες από την κατηγορία κάρτες Παιδιών. Θα πρέπει να διαβάζετε τις φράσεις όσο καλύτερα μπορείτε αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο αφού το επιστόμιο σας εμποδίζει και έχετε περιορισμένο χρόνο! Θα πρέπει να μαντέψετε σωστά τη φράση για να κερδίσεις τη κάρτα. Η ομάδα με τις περισσότερες κάρτες είναι η νικήτρια!

-Τροχός των λέξεων
Το παιχνίδι «Τροχός των λέξεων» είναι κατάλληλο για παίκτες 8 ετών και άνω. Ο παίκτης πρέπει μέσα σε 10 δευτερόλεπτα να πει μια λέξη, να πατήσει το αντίστοιχο γράμμα και να ξαναπατήσει το χρονόμετρο για να πάρει σειρά ο επόμενος παίκτης.

-Και θα πεις κι ένα τραγούδι
Ένα παιχνίδι με πολύ πολύ τραγούδι. Ο παίκτης πρέπει να τραγουδήσει τουλάχιστον 6 στίχους ενός τραγουδιού που να περιέχουν μέσα μια λέξη που του δίνεται. Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος προφανώς και η αγωνία μεγάλη.

-Τικ Τακ μπουμ!
Το πιο εκρηκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι για παίκτες 12 ετών και άνω. Ο παίκτης πρέπει να πει μια λέξη που να περιέχει τα γράμματα της κάρτας, προκειμένου να ξεφορτωθεί την βόμβα για να μην ανατιναχθεί στα χέρια του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *