Στρατηγικές επιτυχίας στο Trivial Pursuit!

Το Trivial Pursuit είναι ίσως το πιο διάσημο και πιο επιτυχημένο επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων. Οι απαιτητικές και ενίοτε αναπάντεχες ερωτήσεις του το κατατάσσουν στα πλέον δύσκολα παιχνίδια για να κερδίσει ένας παίκτης. Με βάση την δύσκολη πραγματικότητα λοιπόν, το στήσιμο μιας στρατηγικής επιτυχίας φαντάζει ελάχιστα εφικτή, αν όχι απαγορευτική.

Κι όμως, υπάρχουν διαδικασίες που μπορεί ο παίκτης να ακολουθήσει ώστε να κερδίζει πιο εύκολα στο Trivial!

Αποστηθίστε όλες τις ερωτήσεις! Αυτή είναι μια αυτονόητη συνταγή  επιτυχίας, που όμως δεν σας συνιστούμε και την παρουσιάζουμε πρώτη για να την απορρίψουμε αμέσως. Αρχικά αυτό δεν είναι καθόλου ένα έντιμο κόλπο. Επιπλέον, μαθαίνοντας όλες τις ερωτήσεις, κινδυνεύετε να γίνετε «άσος» μόνο σε μια ή δυο εκδόσεις του Trivial, όμως με την πρώτη ευκαιρία όλη η παρέα θα διαπιστώσει ότι σε άλλες εκδόσεις δεν τα καταφέρνετε το ίδιο καλά.

Μελετήστε τα αθλητικά στατιστικά. Η κατηγορία των αθλητικών ερωτήσεων είναι κατά κοινή ομολογία η πιο δύσκολη κατηγορία του παιχνιδιού. Για να μην φτάνετε όμως πάντα τελευταία στιγμή να διεκδικείται απεγνωσμένα το «ροζ τυράκι», κάντε την απαραίτητη προεργασία. Στο ελεύθερό σας χρόνο μελετήστε τα ρεκόρ στις μεγάλες διοργανώσεις, ιστορικά στοιχεία για τα πιο δημοφιλή αθλήματα ή την ιστορία σπουδαίων αθλητών. Κάπως έτσι θα είστε πιο προετοιμασμένοι για τα απαιτητικά σημεία του Trivial!

Μελετήστε το Trivial Pursuit Quiz Book! Υπάρχουν ειδικά βιβλία του παιχνιδιού που περιλαμβάνουν ερωτήσεις παρόμοιες με εκείνες των επιτραπέζιων εκδόσεων. Ξεφυλλίζοντας τέτοια έντυπα θα πάρετε μια ιδέα της θεματολογίας ή της δυσκολίας που περιλαμβάνει το Trivial Pursuit.

Παρατηρήστε και συγκρατήστε τις «άχρηστες» πληροφορίες. Το moto του Trivial Pursuit είναι η ανάδειξη γνώσεων ασήμαντων και λεπτομερειών που κανείς δεν δίνει βαρύτητα. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το challenge αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις μικρές λεπτομέρειες που συναντάτε καθημερινά! Οι ερωτήσεις του Trivial δεν είναι συνήθως εξειδικευμένες, αντίθετα οι απαντήσεις τους είναι διάσπαρτες γύρω μας! Προσπαθήστε λοιπόν να μπείτε στη φιλοσοφία του παιχνιδιού και να το κατακτήσετε με το … σπαθί σας! Έτσι θα κερδίζετε πάντα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *