Πώς το Uno κάνει καλό στα παιδιά!

Το Uno είναι ένα από τα κλασικά παιδικά παιχνίδια, που χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους στιγμές γέλιου και διασκέδασης! Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα για ολόκληρη την οικογένεια, που δημιουργεί σύσφιξη των σχέσεων και κοινωνικοποίηση των μικρότερων παικτών.

Ωστόσο, τα οφέλη του Uno για τα παιδιά δεν είναι μόνο αυτά! Το Uno εξασκεί και αναπτύσσει μια σειρά από δεξιότητες στου μικρούς του παίκτες! Για να γνωρίσουμε μερικές από αυτές:

Λεπτές κινητικές δεξιότητες – Οι κάρτες του Uno είναι σχετικά μεγάλες, οπότε το κράτημά τους αποτελεί μια πρόκληση για τα μικρά χεράκια. Επιπλέον, όσο το παιχνίδι συνεχίζεται, οι παίκτες συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες κάρτες. Η διαχείριση των καρτών ώστε να ισορροπούν στη «βεντάλια» και να φαίνονται στα μάτια του παίκτη, εξασκεί τις λεπτές κινητικές δεξιότητες των παιδιών.

Χρώματα, αριθμοί και σήματα – Η κάθε μια κάρτα του Uno έχει τη δική της προσωπικότητα. Οι περισσότερες είναι αριθμημένες από το 0 έως το 9 και ανήκουν σε δεδομένη χρωματική ομάδα. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα χρώματα και τα νούμερα. Επίσης, υπάρχουν οι κάρτες δράσης και τα μπαλαντέρ, με τα ειδικά σήματα, που διδάσκουν στα παιδιά την έννοια των κανόνων.

Αντιπαραβολή – Ή matching αγγλιστί! Η βάση του παιχνιδιού είναι το «ταίριασμα» των αριθμών και των χρωμάτων. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις ομοειδείς έννοιες, δηλαδή το ίδιο νούμερο ή το ίδιο χρώμα.

Πρόσθεση – Στο τέλος του παιχνιδιού, οι παίκτες μετρούν τους πόντους που έχουν πάνω τους. Μια περίφημη εξάσκηση στην πρόσθεση.

Κοινωνικές δεξιότητες – Το Uno είναι ένα εύκολο παιχνίδι, που δίνει στο παιδί την ευκαιρία να συμμετέχει αβίαστα, χωρίς να εκφράζει συνεχώς απορίες. Έτσι, είναι από τις σπάνιες ευκαιρίες να αισθάνεται ισότιμο μέλος της «παρέας» και όχι ένα μικρό παιδάκι. Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στην κοινωνική του ωρίμανση και στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

Ανάπτυξη στρατηγικής – Το Uno είναι ένα παιχνίδι με απλή μεν, υπαρκτή δε στρατηγική. Όσο τα παιδιά εξοικειώνονται με το Uno, ξεκινούν να σκέφτονται με ποιο τρόπο θα κερδίσουν , ή έστω πως θα καταφέρουν να μην χάσουν με πολλούς πόντους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *