Πως θα κερδίσεις στο Cluedo- Η τεχνική της εξαπάτησης!

To Cluedo είναι ίσως το πιο διάσημο παιχνίδι μυστηρίου στον κόσμο! Με βασικό του θέμα την εξιχνίαση ενός φόνου, προκαλεί τους παίκτες του να συλλέξουν τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου. Το παιχνίδι έχει

μια συγκεκριμένη μεθοδολογία εργασίας, που οδηγεί στα στοιχεία του εγκλήματος δια του αποκλεισμού. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές στρατηγικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσουν οι παίκτες θα καταφέρουν να εξαπατήσουν τους συμπαίκτες τους, αποκτώντας έτσι χρονικό προβάδισμα.

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να περιφρουρούμε όσο καλύτερα μπορούμε όλες τις πληροφορίες που διαθέτουμε. Γι΄αυτό, δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύπτουμε για παράδειγμα ότι βρισκόμαστε κοντά στη λύση του μυστηρίου ή ότι έχουμε ένα προαίσθημα σχετικά με κάποιο στοιχείο. Αν φερ ειπείν αναφέρουμε ότι βρισκόμαστε κοντά στον εντοπισμό του όπλου του εγκλήματος και στη συνέχεια διατυπώσουμε μια υπόθεση για να σιγουρευτούμε, τότε είναι πιο πιθανό οι συμπαίκτες μας να στρέψουν την προσοχή τους στο όπλο της υπόθεσής μας.

Μια άλλη σπουδαία τακτική είναι το μπλοφάρισμα. Το Cluedo είναι οπωσδήποτε ένα παιχνίδι αναζήτησης της αλήθειας, ωστόσο η εξαπάτηση μπορεί να αποτελέσει ένα καλό εργαλείο που θα σε οδηγήσει στην επικράτηση ενός παίκτη. Προκειμένου να παραπλανήσουμε τους αντιπάλους παίκτες, μπορούμε να προσποιηθούμε ότι θεωρούμε ως ύποπτο ένα από τα στοιχεία που κρατάμε στα χέρια μας. Για να έχει επιτυχία η τακτική μας αυτή, θα προσπαθήσουμε έπειτα να κρατήσουμε μυστική την κάρτα για όση περισσότερη ώρα μπορούμε. Έτσι, οι συμπαίκτες μας θα ασχοληθούν για αρκετή ώρα με το στοιχείο αυτό και έτσι εμείς θα κερδίσουμε χρόνο.

Τέλος, πολύ μεγάλη σημασία έχει να μην αποκαλυπτόμαστε μέσα από τη γλώσσα του σώματος. Οι εκφράσεις μας ή οι άξαφνες κινήσεις των χεριών μας δεν αποκλείεται να μαρτυρήσουν στοιχεία, αφού προδίδουν ότι μάλλον ανακαλύψαμε κάτι καινούργιο. Γι΄αυτό, είναι προτιμότερο να ακολουθούμε μια πολιτική χαμηλού προφίλ ως προς τις αντιδράσεις μας. Μάλιστα, ίσως αξίζει να υποδυόμαστε ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά, αφού έτσι θα τραβήξουμε την προσοχή των συμπαικτών μας μακριά από τα νέα στοιχεία που ανακαλύπτουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *